VITA BRE

nga

RIJENI

(përpunimi i frutave dhe perimeve, prodhimi i koncentrateve, pureve dhe kubeve të mollëve të ngrira)

+38975421259

Србија

Zamrznuto povrće nekad može biti zdravije od svežeg?

Svi dobro znamo da je sveže povrće koje kupujemo na pijaci mnogo zdravije i da ima više vitamina od onog koje je upakovano i zamrznuto. Međutim, da li je to baš uvek pravilo? Naime, nova istraživanja pokazuju da to ne mora uvek biti slučaj.

Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u Džordžiji u partnerstvu sa neprofitnom organizacijom, Fondacijom za smrznutu hranu, promeniće vaš pogled na zamrznutu hranu. Ova studija, koja je trajala skoro dve godine, upoređivala je nutritivne vrednosti različitog vrsta povrća: brokolija, karfiola, kukuruza, boranije, graška, spanaća koji su skladišteni na tri različita načina. Prve dve varijante skladištenja bile su čuvanje u svežem stanju i zamrzavanje, ali treći način je ono što ovo istraživanje čini krajnje zanimljivim.

Većina ljudi ne konzumira sve proizvode odmah nakon što ih kupi. Prema sprovedenim studijama, Amerikanci obično kupuju namirnice 1,6 puta nedeljno. To znači da ponekad kupujemo stvari koje ne nameravamo da pojedemo tog dana.
Treći način skladištenja, koji je tom prilikom ispitivan u studiji, bio je čuvanje svežih proizvoda u frižideru pet dana nakon kupovine.

Generalno, studija je otkrila nekoliko razlika u nutritivnim svojstvima kad je reč o različitim načinima skladištenja.
Boranija je, na primer, imala 40% manje vitamina C kada je bila skladištena u frižideru, u odnosu na onu koja je bila zamrznuta. Zamrznut kukuruz imao je mnogo viši nivo beta-karotena nego kad je čuvan u svežem stanju ili u frižideru. Zamrznuti grašak imao je 19% više folata nego onaj iz frižidera.
Postoje neke razlike koje nisu išle u prilog zamrznutim proizvodima, kao što je zamrznuti brokoli, koji je sadržao manju količinu folata nego sveži. Ovo istraživanje, kao i mnoga druga pre njega, služe tome da pokažu da zamrznuti proizvodi ne moraju neophodno da budu i manje hranljivi, uprkos tome što duže stoje u zamrzivaču i što su upakovani.

Dobre strane zamrzavanja proizvoda ogledaju se u tome da se povrće može zamrznuti odmah nakon branja, što znači da tako odmah zadržava hranljivu vrednost. U tom slučaju ne morate brinuti o tome koliko je dana, pre nego što ste ga kupili, grašak stajao skladišten u nekoj gajbici.

Istraživači ističu da nema svako smrznuto povrće jednako dobar ukus i teksturu kao sveže, ali da, ako već nemate nameru da kupljeni proizvod odmah pojedete, onda bi bilo bolje da kupite zamrznuto voće ili povrće umesto da kupite sveže i da ga danima čuvate u frižideru.

VITA BRE

nga

RIJENI

(përpunimi i frutave dhe perimeve, prodhimi i koncentrateve, pureve dhe kubeve të mollëve të ngrira)

+38975421259

Rreth Nesh

Tregu i Gjelbër Kibernetik (CGM) është një Platformë Ueb që promovon eksportin dhe shitjen me shumicë të produkteve bujqësore, frutave të pyllit dhe produkteve të tyre dytësore nga Gadishulli Ballkanik.

Shitje me pakicë

Në pjesën e shitjes me pakicë mund të gjeni gjithashtu makina, mjete shtëpie dhe kopshtesh, uniforma pune dhe gjithçka që ju nevojitet për punën tuaj në fermë. Të gjitha këto mund t’i porosisni nga shitësit tanë tashmë të verifikuar nga dyqanet më të mëdha online në botë.

CGM Ali

A doni të shisni produktet tuaja në Alibaba, por nuk doni të paguani 4,999 dollarë në vit për një llogari premium të Alibaba? Bëni kërkesë për një llogari "CGM Ali" këtu, zgjidhni një nga planet tona dhe për vetëm 199 $ në vit filloni shitjen në Alibaba tani!

© 2019 Elektronski Zelen Pazar LLC Resnjë