VITA BRE

nga

RIJENI

(përpunimi i frutave dhe perimeve, prodhimi i koncentrateve, pureve dhe kubeve të mollëve të ngrira)

+38975421259

Србија

Šta donosi plan o globalnom smanjenju antibiotika na farmama do 2025. godine?

Udruženja "Animal health Europe" i "Health for Animals" objavila su šta sve treba da se preduzme kada je u pitanju smanjenje antibiotika u stočarskoj proizvodnji kao i kod kućnih ljubimaca.

Udruženja "Animal health Europe" i "Health for Animals" objavile su globalni plan sa 25 strategija kada je u pitanju smanjenje antibiotika u stočarskoj proizvodnji kao i kod kućnih ljubimaca. U ambiciozan plan koji žele da ostvare do 2025. godine, uloženo je dosad više od milijardu evra, a tri glavna pristupa su: prevencija bolesti i kontrola, rano otkrivanje, te brz i precizan tretman.

Kako pojašnjavaju, podrška međunarodnih i regionalnih organizacija u poboljšanju prevencije, otkrivanja i lečenja bolesti životinja i promovisanje korišćenja više alata za zdravstvena stanja, nužna je za smanjenje potrebe za antibioticima.

Potrebne su inovacije i 9,1 milijardi evra
Prema njihovom mišljenju, pre svega su potrebne inovacije koje će pomoći da se životinje održe zdravim, sačuva njihova dobrobit, dijagnostikuju bolesti i preciznije ih lečiti.

Kako bi se to postiglo udruženja smatraju da će biti potrebno najmanje 9,1 milijarda evra za istraživanje i razvoj da bi se dobilo planiranih 100 novih vakcina, 20 alata za dijagnostiku, 20 novih prehrambenih i 30 drugih proizvoda koji mogu da smanje potrebu za antimikrobnim lekovima.

Tu su i doprinosi za veće osposobljavanje veterinara. Potrebno je edukovati više od 100.000 njih za odgovornu upotrebu lekova i uložiti najmanje 4,5 miliona evra u stipendije.

Treba izraditi i nove 'alate' koji smanjuju izloženost ljudi na bakterije poput Salmonelle, Campylobacter i E.coli. Takođe, sprovesti i analizu rizika za svaki novi antibiotik koji se plasira na tržište.

Bespovratna sredstva za istraživanje

Smanjenje potrebe za antibioticima može biti moguće samo ako se koristi naučna osnova i metode koje se pravilno prenesu javnosti. Kako bi se to postiglo na globalnom nivou udruženja planiraju da govore više o prednostima biološke bezbednosti, dodacima ishrani, vakcinama i proizvodima koje dobro deluju na zdravlje životinja.
Stoga planiraju da obezbede bespovratna sredstva za istraživanje od najmanje 900.000 evra, objave nova naučna istraživanja i dobijene podatke dostave i javnim telima poput Svetske organizacije za zdravlje životinja (OIE).

Saradnja je važna, te planiraju da rade na izgradnji partnerstva kako bi postigli željeni cilj. Učestvovaće, navode, u koalicijama na glavnim tržištima, podeliće podatke o prodaji, osnovaće pet novih partnerstva koji pomažu u ostvarenju ciljeva na nedovoljno razvijenim tržištima i obaviće 50 kontrola dobavljača lekova kako bi se obezbedili standardi.

VITA BRE

nga

RIJENI

(përpunimi i frutave dhe perimeve, prodhimi i koncentrateve, pureve dhe kubeve të mollëve të ngrira)

+38975421259

Rreth Nesh

Tregu i Gjelbër Kibernetik (CGM) është një Platformë Ueb që promovon eksportin dhe shitjen me shumicë të produkteve bujqësore, frutave të pyllit dhe produkteve të tyre dytësore nga Gadishulli Ballkanik.

Shitje me pakicë

Në pjesën e shitjes me pakicë mund të gjeni gjithashtu makina, mjete shtëpie dhe kopshtesh, uniforma pune dhe gjithçka që ju nevojitet për punën tuaj në fermë. Të gjitha këto mund t’i porosisni nga shitësit tanë tashmë të verifikuar nga dyqanet më të mëdha online në botë.

CGM Ali

A doni të shisni produktet tuaja në Alibaba, por nuk doni të paguani 4,999 dollarë në vit për një llogari premium të Alibaba? Bëni kërkesë për një llogari "CGM Ali" këtu, zgjidhni një nga planet tona dhe për vetëm 199 $ në vit filloni shitjen në Alibaba tani!

© 2019 Elektronski Zelen Pazar LLC Resnjë